Viata secreta a lui Salvador Dali -scurta incursiune

“Nu am nimic care sa ma poata infricosa, dar mi-e frica ca mi-e frica si frica de a-mi fi frica, ma face sa-mi fie frica.” (Salvador Dali)

Oana Radu

PAPAYA
„Viata secreta a lui Salvador Dali ” este cu siguranta una dintre cele mai socante si nonconformiste carti pe care le-am citit.
Dorind sa scriu cateva cuvinte despre acesta carte (care merita si trebuie citita), ma bantuie sentimentul angoasant ca orice si oricat as scrie ar fi prea putin.
Extravagant, excentric, cu tendinte criminale, paranoic, obsedat, masochist, narcisist, geniul lui Dali nu este nici pe departe izvorat din atingerea unui nivel de constiinta superior ci din contra, geniul si luciditatea sa se nasc din spiritului liber, primar, brut, nealterat de societate, de conventii sociale si reguli.

Dali isi incepe confesiunea cu amintiri din pantecele mamei, subliniind durerea si socul suferit la nastere (traumatismul nasterii cum il numeste el )cand a fost dezradacinat din acel loc idilic (Paradisul).
La scoala mima diverse crize doar pentru a scapa de plictisitoarele lectii. Suferea de anghina si iubea crizele, isi iubea durerea, adeseori isi…

Vezi articolul original 902 cuvinte mai mult

Raspunde

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s