Pe scurt despre dezvoltare personală

Dezvoltarea personală înseamnă să-ți depășești condiția de plătitor al învățătorului tău integrarea tehnicilor de bază pentru a merge mai profund în tine. Și când spun plată, nu mă refer doar la bani, ci și la alte costuri ce presupun a avea mentor, îndrumător, consilier etc.

Dezvoltarea personală nu înseamnă dependență de cel ce te îndrumă în autocunoaștere!

Dezvoltarea personală nu înseamnă îmbogățire materială, deși mulți dintre deschizătorii de drum câștigă bine!

Dezvoltarea personală nu-ți va aduce jeepanul la poarta “cășii” sau eu știu ce alte bogății pe care, desigur, cu toții le visăm!

Dezvoltarea personală nu te face mai deștept ori superior altora!

Dezvoltarea personală presupune a spune NU dependenței de explicații ce pot fi dovedite științific!

Dezvoltare personală înseamnă să crezi în neverosimilul din tine, în nepalpabil, în nedemonstrabil!

Dezvoltare personală nu înseamnă să trasnformi emoția negativă în pozitivă prin evitarea negației (evitarea NU-ului din viață!). Am auzit de multe ori să evităm NU-ul în verbalizare și așa o să atragem numai bine! Mai bine am conștientiza când spunem NU, cui și de ce!

Dezvoltare personală presupune curaj! Mult curaj, o doză de inocență, puțină nebunie și ceva naivitate….

Dezvoltare personală este acel acel moment când te-ai săturat să te mai ascunzi de tine! Te-ai săturat să fugi de stările neplăcute și ai conștientizat că singura soluție este să trăiești „neajunsul”, să-l simți, să-l finalizezi. Numai așa înveți ce și cum vei aplica data viitoare când vei experimenta situații dificile.

Dezvoltare personală nu înseamnă îmbogățire și acumulare spirituală, interioară, ci autocunoaștere, accesarea celor mai urâte trăsături ale tale…Inițial, acest procedeu este urât, perceput dificil, poate semnifica un blocaj existențial…Dezvoltarea personală te va pune față în față cu cele mai insuportabile „părți” ale tale până când le vei accepta! Acceptarea nu este pur și simplu! Este un act ce implică nu numai să știi că ești cum ești și cu asta basta! Responsabilitate, corectare, autocontrol! Asta este acceptarea!

Dezvoltare personală presupune să fii printre ceilalți și să exiști prin tine!

2 gânduri despre &8222;Pe scurt despre dezvoltare personală&8221;

  1. Hola!

    Eu nu cred că e musai nevoie de metode; fiecare alege să evolueze în ritm propriu. Eu zic că dezvoltarea personală începe prin a-ti pune intrebari, prin a accepta ca nu stii raspunsurile si ca poate ele nu exista. Găseşti bun doar că te înţelegi şi te asculţi mai bine. Dezvoltarea ta începe când înţelegi că totul şi toţi îţi pot fi învăţători şi ca în drumul tău trebuie să renunţi la orice fel de ataşament. Pot fi reale pietre de moare. Sa fii tu acum e primul pas.

    Zi frumoasa, Oana!

    Apreciază

Raspunde

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s